Innovació exposa a informació pública les bases per a la concessió de les subvencions en règim de concurrència competitiva per a fomentar l'emprenedoria

La Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), l'anunci de l'obertura del tràmit d'informació pública de les noves bases reguladores per a la concessió d'ajudes dirigides a fomentar l'ecosistema d'emprenedoria de la Comunitat Valenciana i que finalitzarà el pròxim 25 de gener.

El projecte normatiu establix les bases reguladores que desenvoluparan les convocatòries d'ajudes en règim de concurrència competitiva destinades a promoure mesures d'impuls, suport, reforç i acompanyament expert a persones emprenedores i pymes de la Comunitat Valenciana.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha destacat el compromís del Govern Valencià per millorar el sistema d'accés a les ajudes públiques i d'acabar amb les subvencions que s'assignaven de manera directa. “En 2024 –ha apuntat– totes les accions de foment de l'emprenedoria s'impulsaran a través de convocatòries en concurrència competitiva, i demostraran així la total transparència en les relacions entre l'Administració i les entitats”.

Nuria Montes ha recordat que “el pressupost per a esta nova línia de concurrència competitiva per a 2024 arriba als quatre milions d'euros i s'està dissenyant en estreta col·laboració amb les entitats perquè emprenedors i pymes puguen beneficiar-se d'estes subvencions per a dur a terme els seus projectes”.

Les ajudes es destinaran a totes les fases de l'activitat emprenedora, tant a les actuacions necessàries per al començament de l'activitat com la seua realització efectiva posterior, incloent-hi la implementació i manteniment, amb serveis d'assessorament, així com de suport econòmic i d'altra índole.

L'ordre establix dos modalitats de subvencions. D'una banda, subvencions per a persones emprenedores i pymes en suport a l'inici i consolidació del seu projecte empresarial, destinades a sufragar les despeses corrents derivades de l'inici i la consolidació del projecte.

D'altra banda, subvencions per a activitats no econòmiques, desenvolupades per entitats de l'ecosistema d'emprenedoria de la Comunitat Valenciana que fomenten, impulsen i promocionen la cultura emprenedora.

Entre les activitats subvencionables es contemplen projectes de formació i tutorització a jóvens universitaris i persones emprenedores en general; activitats d'acompanyament, incubació i acceleració de projectes empresarials, i activitats d'informació, sensibilització i difusió que fomenten, promocionen i donen visibilitat a l'emprenedoria valenciana, que generaran oportunitats de negoci a les persones emprenedores

El euro cruza la barrera de los 1,14 dólares por primera vez desde 2022

La cotización del euro frente al dólar prosigue su escalada y llegaba a superar este viernes el umbral de los 1,14 'billetes verdes' por primera vez en tres años en respuesta a las erráticas políticas implementadas por la Casa Blanca, lo que lleva a los inversores a obviar la dinámica de la evolución de los tipos de cambio en el corto plazo.

Moova desembarca en Europa y adquiere la española Vonzu

Moova, la multinacional tecnológica especializada en logística líder en Latinoamérica, ha anunciado la adquisición de Vonzu, la startup española especializada en software logístico. Desde su fundación en 2018, Moova ha expandido sus operaciones a más de 10 países de las Américas, como Estados Unidos, México y Colombia, además de su presencia en la Argentina. Con esta adquisición, la compañía ingresa en Europa, empezando por España y Portugal, mercados estratégicos donde Vonzu ha operado desde sus inicios, hace 7 años en Barcelona.

El creador de una de las primeras redes sociales llama a repensar las plataformas en clave humana desde South Summit Brazil 2025

South Summit Brazil 2025, el encuentro líder del ecosistema emprendedor co-organizado por IE University y el Gobierno de Río Grande do Sul, celebra su cuarta edición del 9 al 11 de abril en la ciudad de Porto Alegre con la presencia de casi 600 speakers, entre los que destacan fundadores de 9 unicornios y 165 inversores. Precisamente, uno de los nombres propios más esperados para esta edición era el de Orkut Büyükkökten, ingeniero y emprendedor turco creador de Orkut, una de las primeras redes sociales globales que fue propiedad de Google y tuvo millones de usuarios en Brasil e India.