La Comunitat Valenciana registra en 2023 el seu màxim històric en turisme internacional amb 9,7 milions d'arribades fins a novembre

La Comunitat Valenciana ha registrat en 2023 el seu màxim històric en turisme internacional, tal com ho mostren les enquestes publicades este dimecres per l'INE referents als Moviments Turístics en Frontera (Frontur) i l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur).

D'esta manera, els turistes internacionals que van visitar la Comunitat Valenciana entre gener i novembre de 2023 van superar els 9,7 milions (9.777.942), amb un increment del 20,68 % interanual; i van gastar 11.738 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 23,42 % respecte al 2022. El rècord absolut en turisme estranger es xifra en 9,5 milions d'arribades l'any anterior a la pandèmia, el 2019.

A més, només el mes de novembre, la Comunitat Valenciana va registrar un total de 655.434 arribades de turistes forans, la qual cosa suposa un notable increment del 26,27 % interanual, una de les pujades més importants a escala nacional, tan sols superada per Balears. Seguint així la tendència del mes anterior, octubre, en què la Comunitat Valenciana va liderar el creixement de turisme estranger.

Respecte a la despesa turística, el mes de novembre els visitants internacionals van desemborsar més de 740 milions d'euros, un 22,73 % més respecte a l'any anterior.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat estos resultats com “molt positius, ja que estes xifres corroboren una vegada més, la rellevància i el posicionament com a destinació turística en els mercats internacionals de la Comunitat Valenciana”.

A més, Montes ha afegit que “les enquestes mostren que es tracta de les millors dades de turisme internacional per a la Comunitat Valenciana de tota la sèrie històrica”, i suposa, a més, “una de les majors pujades interanuals de tot el conjunt nacional en el nombre de turistes estrangers que ens han visitat fora de temporada”, ha afegit.

La titular de Turisme manifesta que “estos resultats ratifiquen de manera definitiva que l'any 2023 és l'any de l'absoluta recuperació turística”.

Resultats per mercats 

D'altra banda, Nuria Montes ha ressaltat que respecte als mercats emissors de turistes cap a la Comunitat Valenciana, “la nacionalitat més important continua sent el Regne Unit, amb l'arribada de més de 2,45 milions de britànics de gener a novembre del passat any, un 17,9 % més que en 2022”.

“Li seguix França – ha continuat- amb més d'1,88 milions de turistes fins a novembre”, que registra, a més, “el major increment interanual d'entre els principals mercats, amb un 28,5 % més d'arribades de francesos en 2023 a la nostra destinació”, ha indicat Montes.

En esta línia, ha assenyalat que “els països nòrdics se situen com el tercer mercat internacional amb més arribades a la Comunitat”, amb 868.438 turistes fins a novembre i un increment interanual del 9,1 %. Els seguixen els Països Baixos (722.689), Bèlgica (645.074) i Alemanya (637.143), tots amb creixement en 2023 del 6,6 %, 14,5 % i 17,1 %, respectivament.

En referència només al mes de novembre, el mercat internacional que més creix a la Comunitat Valenciana és el belga, que registra un 45,2 % més d'arribades que en el mateix mes de l'any anterior, i el francés que augmenta un 44,3 %. Els britànics van superar les 193.000 arribades amb una pujada del 33,2 % interanual.

España mantiene en A2 (riesgo bajo) su calificación de riesgo país, a pesar de las primeras señales desaceleración en el sector de la automoción

España mantiene su calificación de riesgo país en “bajo” (A2), al igual que en febrero de este año, lo que nos posiciona como el único de los grandes países de la UE con esta valoración de riesgo positiva, frente a países como Alemania, Francia o Italia, que cuentan con calificaciones de riesgo “satisfactorio” (A3) en los dos primeros, y de “bastante alto” (B) en el caso de Italia. En términos mundiales, estaría al nivel de Estados Unidos, Canadá, Japón o Australia, y en Europa, como Bélgica y Holanda. Esta es una de las principales conclusiones del ‘CofaceRiskReview’ de julio.

Valencia y Madrid, las ciudades europeas donde más sube el alquiler de habitaciones

La plataforma europea de alquiler HousingAnywhere revela que el precio del alquiler en Europa subió apenas un 0,6% en el segundo trimestre de 2025 en comparación con el mismo periodo del año anterior. Esta cifra se mantiene en línea con el aumento del 0,8% del primer trimestre, lo que refleja una tendencia continua hacia la estabilización de los precios, tras varios años de subidas pronunciadas.

Startup Valencia renueva su Junta Directiva: Juan Luis Hortelano fue reelegido por unanimidad como presidente para los próximos cinco años

En un momento clave para el posicionamiento de la Comunidad Valenciana como uno de los principales hubs de innovación y tecnología del sur de Europa, Startup Valencia ha renovado y ampliado su Junta Directiva liderada por Juan Luis Hortelano con una composición que refuerza su compromiso con una representación plural, experta y conectada con las realidades del ecosistema emprendedor.