La Generalitat adjudica a la multinacional MBS Group la gestió de Ciutat de la Llum per 3,1 milions d'euros i un període de 5 anys

La Generalitat ha adjudicat a la multinacional americana MBS Group la gestió del Complex Industrial Audiovisual de Ciutat de la Llum per un import de 3.100.000 euros (IVA no inclòs) per a un període de 5 anys i amb un percentatge de comercialització per a la societat del 6,5 %. A partir de hui s'obri un període de 15 dies hàbils en les quals es poden presentar al·legacions.

La consellera d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha assenyalat la importància de comptar amb una empresa internacional que desenvoluparà l'enorme potencial dels estudis alacantins “la proposta de MBS Group preveu un pla de dinamització de Ciutat de la Llum que s'alinea amb els objectius de la Generalitat de situar la Comunitat Valenciana com a clúster audiovisual de referència internacional”.

“El nostre objectiu és impulsar una estratègia de desenvolupament que supose l'activació de l'ecosistema local i nacional audiovisual”, ha assenyalat Montes. Per a fer-ho, la gestió d'MBS Group proposa la celebració d'esdeveniments propis enfocats a la digitalització i innovació que reforcen la internacionalització dels estudis, així com l'organització de visites organitzades amb l'objectiu d'atraure talent i empreses locals.

A més, ha assenyalat la consellera, “és fonamental la implicació del teixit productiu de la Comunitat Valenciana amb este projecte, ja que suposa una oportunitat d'internacionalització i de diversificació per a les pymes”. En eixe sentit, l'empresa oferix a les empreses valencianes la integració i implementació de la més alta tecnologia per a desenvolupar programes d'atracció i innovació amb garanties laborals tant a Espanya com en la xarxa internacional que suposen més de 80 campus d'estudi i 600 escenaris per tot el món.

Finalment, el projecte presentat inclou una proposta de formació per a més de 300 llocs laborals i hi destaca un itinerari de formació i pràctiques de 600 hores en il·luminació, en producció, o programes internacionals com Changing Lenses Program, Make it here i Degenham Film Banking.

Així, l'empresa MBS Group ha obtingut la màxima puntuació en el pla de dinamització presentat, i ha aconseguit l'excel·lència quant a la proposta de suport a la indústria audiovisual local i nacional, la proposta de formació i l'optimització del teixit productiu. Finalment, cal ressenyar la implantació d'equips ecològics, alineats amb criteris d'eficiència mediambiental i sostenibilitat en general.

MBS Group

MBS Group té un total de 220 estudis en propietat, 90 d'estos en desenvolupament, adquirits per tot el món i gestionats per MBS, i amb això s'ha convertit en l'empresa de serveis de producció més gran del món. Forma part del grup Hackman Capital Partners, fundat en 1986 i amb seu a Los Angeles, són el major grup operador d'estudis i proveïdors de serveis d'equips als Estats Units, el Canadà, Irlanda, Gran Bretanya i Escòcia.

La superfície dels estudis arriba als 900.000 metres quadrats. Té més de 1.400 empleats i més d'un bilió de dòlars en equips tecnològics de producció.

Entre les obres que han inclòs per a acreditar la seua oferta i accedir a la gestió de Ciutat de la Llum es troben les dos temporades de The Mandalorian, Outlander, Avatar o The Way of Water.

España mantiene en A2 (riesgo bajo) su calificación de riesgo país, a pesar de las primeras señales desaceleración en el sector de la automoción

España mantiene su calificación de riesgo país en “bajo” (A2), al igual que en febrero de este año, lo que nos posiciona como el único de los grandes países de la UE con esta valoración de riesgo positiva, frente a países como Alemania, Francia o Italia, que cuentan con calificaciones de riesgo “satisfactorio” (A3) en los dos primeros, y de “bastante alto” (B) en el caso de Italia. En términos mundiales, estaría al nivel de Estados Unidos, Canadá, Japón o Australia, y en Europa, como Bélgica y Holanda. Esta es una de las principales conclusiones del ‘CofaceRiskReview’ de julio.

Valencia y Madrid, las ciudades europeas donde más sube el alquiler de habitaciones

La plataforma europea de alquiler HousingAnywhere revela que el precio del alquiler en Europa subió apenas un 0,6% en el segundo trimestre de 2025 en comparación con el mismo periodo del año anterior. Esta cifra se mantiene en línea con el aumento del 0,8% del primer trimestre, lo que refleja una tendencia continua hacia la estabilización de los precios, tras varios años de subidas pronunciadas.

Startup Valencia renueva su Junta Directiva: Juan Luis Hortelano fue reelegido por unanimidad como presidente para los próximos cinco años

En un momento clave para el posicionamiento de la Comunidad Valenciana como uno de los principales hubs de innovación y tecnología del sur de Europa, Startup Valencia ha renovado y ampliado su Junta Directiva liderada por Juan Luis Hortelano con una composición que refuerza su compromiso con una representación plural, experta y conectada con las realidades del ecosistema emprendedor.