La Generalitat aposta per la Compra Pública d'Innovació com a dinamitzadora de la I+D+i en el sector privat

El director general d'Innovació, Juan José Cortés, ha reivindicat la importància de situar la Comunitat Valenciana com un territori alineat amb els beneficis que aporta la Compra Pública d'Innovació (CPI) com a motor de creixement i desenvolupament a través del foment de la interacció entre les pymes, l'Administració pública i els organismes d'investigació amb la finalitat de “dinamitzar l'I+D+i en el sector privat alhora que s'optimitza el funcionament de les administracions”.

En eixe context, Cortés ha manifestat que “des de la Conselleria d'Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ens hem plantejat com a línia estratègica de treball l'aplicació de polítiques que fomenten la inversió d'empreses i administracions públiques en innovació, noves tecnologies i coneixement a través de la Compra Pública d'Innovació”.

En eixe sentit, Juan José Cortés ha recordat que la Conselleria d'Innovació ha pressupostat 1,15 milions d'euros dins del programa de Compra Pública d'Innovació destinats a desenvolupar projectes que estimulen la demanda de CPI perquè ajuntaments i entitats locals milloren els seus serveis públics, així com dirigits a incentivar les empreses a participar en el desenvolupament de propostes d'I+D+i vinculades a processos de CPI.

Durant la seua intervenció en la jornada 'Tast en Innovació' organitzada per la Fundació Empresa-Universitat d'Alacant (Fundeun) i l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, el director general ha volgut destacar que els programes de CPI sorgixen com una oportunitat perquè les empreses posen la seua innovació al servei de les administracions públiques amb l'objectiu d'oferir solucions innovadores a reptes i necessitats que afecten la ciutadania.

Cortés també ha explicat que eixa innovació tecnològica i empresarial “ha de tindre com a prioritat la contribució a la millora del benestar econòmic i social a la Comunitat Valenciana, per este motiu, la sostenibilitat i l'economia circular són fonamentals per a crear un futur més pròsper i equitatiu per a la nostra ciutadania”.

“L'economia circular ha de ser vista com una oportunitat per a la innovació per part del teixit empresarial, ja que promou la competitivitat per al desenvolupament de tecnologies noves que fomenten l'ecoeficiència i la productivitat”, ha instat Cortés, “es tracta d'implementar una nova economia circular, no lineal, basada a disminuir l'ús de recursos, reduir la producció de residus i limitar el consum d'energia”.

El euro cruza la barrera de los 1,14 dólares por primera vez desde 2022

La cotización del euro frente al dólar prosigue su escalada y llegaba a superar este viernes el umbral de los 1,14 'billetes verdes' por primera vez en tres años en respuesta a las erráticas políticas implementadas por la Casa Blanca, lo que lleva a los inversores a obviar la dinámica de la evolución de los tipos de cambio en el corto plazo.

Moova desembarca en Europa y adquiere la española Vonzu

Moova, la multinacional tecnológica especializada en logística líder en Latinoamérica, ha anunciado la adquisición de Vonzu, la startup española especializada en software logístico. Desde su fundación en 2018, Moova ha expandido sus operaciones a más de 10 países de las Américas, como Estados Unidos, México y Colombia, además de su presencia en la Argentina. Con esta adquisición, la compañía ingresa en Europa, empezando por España y Portugal, mercados estratégicos donde Vonzu ha operado desde sus inicios, hace 7 años en Barcelona.

El creador de una de las primeras redes sociales llama a repensar las plataformas en clave humana desde South Summit Brazil 2025

South Summit Brazil 2025, el encuentro líder del ecosistema emprendedor co-organizado por IE University y el Gobierno de Río Grande do Sul, celebra su cuarta edición del 9 al 11 de abril en la ciudad de Porto Alegre con la presencia de casi 600 speakers, entre los que destacan fundadores de 9 unicornios y 165 inversores. Precisamente, uno de los nombres propios más esperados para esta edición era el de Orkut Büyükkökten, ingeniero y emprendedor turco creador de Orkut, una de las primeras redes sociales globales que fue propiedad de Google y tuvo millones de usuarios en Brasil e India.